Rólam: Oravecz Andrea

Andi az egyik legsokoldalúbb, legkitartóbb, legalaposabb, és LEGEMBERIBB segítő, akivel eddigi utam során találkoztam. Szünet nélkül képzi és fedezi fel önmagát. Könnyedségét megtartva elképesztő mélységekben is stabilan tartja a hozzá fordulókat, tréningjein létfontosságú ismereteket ad át és mindent megtesz, hogy azok egyéni tapasztalássá szilárduljanak. Odaadással és finomsággal fordul az emberekhez. Példaértékű. Bennem Andi pörgette fel az önfelfedezés és -megismerés mechanizmusát. Biztos kezű, szerteágazó tudású, éleslátású, rutinos segítő. (Frei Kitti)
GYAKORLATIASSÁG-PROFESSZIONALITÁS-TÜRELEM-ODAFIGYELÉS

Elérhetőségeim: andi.oravecz@gmail.com, 30-343-7453

Oravecz Andrea a nevem, 1971-ben születtem.

Nem igazán kenyerem a púderozás, szeretem az érthető, gyakorlatias, lényegre törő megfogalmazásokat és a humort, ennek jegyében készítettem el ezt a bemutatkozást is.

Mit is mondjak? Talán azt, hogy honnan jövök és hol vagyok mostanság. Ebből talán képet kaphatsz arról, hogy mire lehetnek jók az ÖnMunka öngyógyító önvizsgálatai, és saját magad mély megismerése illetve felnevelése.

Szóval, az úgy kezdődött, hogy… melyikkel is kezdjem, van egy pár… Depresszió, abból is a mániás fajta, de inkább véget nem érőnek tűnő depressziós szakaszokkal, a mániás szakasz elég ritka volt. Mindez kb. 20 éven keresztül, hát, igen, elég korán kezdtem. Ez egybeesett legalább ilyen hosszadalmas evési rendellenességgel, totális önértékelési pánikkal, leginkább a testem kinézete miatt. 13 éves korom óta azt gondoltam, hogy majd akkor leszek boldog, ha szép karcsúra fogyom és sportolom magam, és persze akkor végre elkezdődik majd a valódi élet, mert amúgy az egész egy nagy rakás kaki. Voltak időszakaim, amikor hetekig a lakásból sem jöttem ki. Évekig semmi más téma nem járt a fejemben, mint, hogy mit és mikor szabad ennem, illetve főleg, nem ennem. Ha éppen nem ettem, akkor elégedett voltam magammal, de mindig ott volt az ételnek a „réme” a háttérben, mert akkori fontossági sorrendem szerint az életben egyetlen öröm volt, mégpedig az evés. Elég tudathasadásos cucc ez, szenvedtem is rendesen. Volt még egy kedves időtöltésem: az alvás. Mert semmikor máskor nem találtam nyugalmat a kényszeres gondolkodástól. 

Testi betegségek területén sem szűkölködtem, mindenféle kisebb-nagyobb nyavalyákkal fűszereződött életem amúgy elég egyhangú folyása. Ezek szintén erősen rányomták a bélyegüket az életminőségemre, ezért elég korán elkezdtem érdeklődni ezeknek e betegségeknek az alternatív megértése iránt.

Összefoglalásként erről a 20 évről elmondhatom, hogy valóban életre szóló tanítást és alapot jelentett annak megértéséhez, hogy milyen mértékig tudják tönkretenni a fejemben hurcolt drámák az életemet, és mennyire akadályozza ez a hétköznapjaim normális megélését (és akkor az élet élvezetéről még nem is beszéltem…).

Elolvastam mindent, sok módszert kipróbáltam, főleg alternatívokat, melyek ideig-óráig hoztak enyhülést, lelki fájdalmamat azonban semmi nem tudta enyhíteni. Igazából, sosem hittem, hogy ez bármikor is máshogy lehet már.  Már kora huszonévesen levontam azt a következtetést, hogy az életem véglegesen tönkrement. Életem célját így fogalmaztam meg: TÚLÉLNI.

Aztán egyszer csak elkezdtem meghallani, hogy a szenvedésemért első sorban a gondolkozásom, az ún. „hitrendszerem”, az ellenállásom, és a látásmódom felelős. És hogy "csak" ezt a hitrendszert kell "megdolgoznom". Háááát, azért ez nem volt olyan egyszerű... Főleg, hogy VALÓBAN MŰKÖDŐ, gyakorlati utat nagyjából senki nem tudott erre mutatni. És hogy a gondolatokat és a hozzájuk tapadó érzéseket minden módszer eltüntetni, megváltoztatni akarta. Eltüntetni meg megváltoztatni már addig is bőven akartam én is sok mindent az életemben, a fent leírt sikerrel. 😀

Évek alatt végigjártam ennek a műfajnak megannyi fajtájú elméleti-gyakorlati-kísérleti tréningjét, tanfolyamát és kurzusát, elolvastam számtalan könyvet, elköltöttem sok-sok pénzt. (Volt közöttük olyan is, az egyik legdrágább, ahol azt tanultam meg pár nap alatt, hogy hogyan nem szabad az emberekkel bánni, és hogy milyen szinten manipulálhatóak vagyunk a félelmeink és hiányérzetünk által, de ez is teljesen rendben van így, utólag is hálás vagyok érte.) És ma is azt mondom, mindannyian megérték az időt, energiát és anyagiakat is, mert közelről ismertem meg ezeket a módszereket, személyes megtapasztalásom van róluk. Ugyanakkor sosem a papírok gyűjtése volt a célom - azt még a poszt-graduális diplomám megszerzése után eldöntöttem, hogy ezután csakis élvezetből, és kielégíthetetlen kíváncsiságból fogok tanulni.

Byron Katie Munka nevű rendszerével 2010 január legelején ismerkedtem meg, ezt kaptam újévi ajándékul. Olyan erős hatást gyakorolt rám, annyira összerakott bennem hiányzó láncszemeket és puzzle darabkákat, hogy 3 -4 hónapon keresztül szinte semmi mást nem csináltam, mint felfaltam az összes fellelhető audio és video anyagát, ahol ő végzi a Munkát másokkal. Számításaim szerint ez 200-300 órányi kemény tanulást jelentett, ami által én is további, immár nagyon mély „programjaimat” ismerhettem és dolgozhattam fel. Az itthon fellelhető két könyve mellett a magyarul még meg nem jelent könyveit is megvásároltam, ezek közül egyet majdnem teljesen lefordítottam (Az Öröm Ezer Neve).

Az ÖnMunkát eleinte szimbolikus árú tanfolyamokon és egyéni konzultációkon lehetett elsajátítani. 2010 év nagy eseménye számomra a The School volt, egy 9 napos program, melyet Katie évente 3-szor tart meg, ebből egyszer Európában, Németországban. 2010 szeptembere óta rendszeressé váltak az Alapcsomagok és a Tematikus ÖnMunka Tréningek. (A legfrissebb időpontokért látogass el az Aktuális ÖnMunka Tanfolyamok aloldalra.)

2012 májusában újabb csodálatos ajándékkal gazdagodott az életem és a segítői tárházam: Scott Kiloby Élő Önvizsgálatait tanultam meg, és a módszer akkreditált facilitátora és magyarországi trénere lettem. Scott Élő Önvizsgálatai még hatékonyabbá teszik az ön/én-feldolgozást, csodás együttest alkotva a Munkával. Az Élő Önvizsgálatok olyan mélységeket adtak az önfeldolgozásomhoz, olyan megtapasztalásokon, tisztulásokon, elengedéseken vittek keresztül, ami korábban elképzelhetetlen volt. Egyszerűen szerelmes lettem ezekbe az önvizsgálatokba, gyönyörűség másokkal és magamon is dolgozni, játszani ezekkel a gyakorlatias, szike éles eszközökkel. Gyengéden, mégis lézer fókusszal.

Segítői eszköztáram folyamatosan bővül. Egyrészt tanfolyamok elvégzésének útján (Pl. a Dr. Buda Lászlótól tanult Szomatodráma), másrészt pedig az utóbbi 2-3 évben igen intuitíven és kreatívan bukkannak elő belőlem az épp zajló folyamathoz és az épp ott lévő emberhez illő legmegfelelőbb eszközök. Ebből fakadóan dolgoztam ki egy sajátságos Belső Gyermek gyógyító megközelítést, miközben elképesztően hasznos szakkönyvek (pl. személyiség - és gyermekpszichológia, agy- és idegkutatás, érzelmek és érzések, elme működése) garmadája is állandóan kísér az utamon. Legutóbb Nagy Zsóka vezetésével az Érzelmi alapú mediáció képzést végeztem el.


Fontos még, hogy erős és objektív kritikai érzékemre, illetve a mostanra sok évnyi és több ezernyi órányi magammal és másokkal szerzett tapasztalatokra alapozva, az általam tanult és alkalmazott módszereket is folyamatosan felülvizsgálom és megkérdőjelezem. Minden módszert, eszközt könnyű félreérteni, félrevinni, egyetlen igazságnak kikiáltani, újabb hitrendszert gyártani belőle, és így beleragadni. Illetve nem, hogy segíteni vele az embereknek, hanem hátráltatni őket az útjukon. Ezért is tartom fontosnak, hogy rendszeresen dolgozzam én is külső segítőkkel, amikor valamilyen témámra még rá szeretnék nézni. Illetve ezért lényeges az is, hogy mindenki, aki az önismeret útját járja, időnként kérjen külső szakértő, "szakszemű-"szakfülű" segítséget. Nagyon könnyű a nem kevés csapdába beleesni, és a szükségesnél sokkal tovább tanyázni bennük. Az egyik ilyen az ún. spirituális elkerülés, mely mára fő témám és vesszőparipám lett, mivel emberek tömegeit érinti és károsítja.

Az évek során úgymond körbejártam magam. A testem, a családi-baráti-emberi kapcsolataim, az egészségem-betegségem, a nőiségem, a munkám, a pénzem, a szerelmem és szexem (ha már ilyen nyelvtani szerkezetben fogalmazok), az életem értelme és célja. Ahogy haladtam egyre mélyebbre magamban, sorra ránézve több mint 30 év összegyűjtögetett csomagocskáira, úgy vált az életem is egyre kiegyensúlyozottabbá és örömtelibbé. A depresszió mára a múlté, az evés és az étel a helyére került, nem boldogságpótlék és függőség többé. A testemmel is egyre nagyobb barátságban vagyok, ő pedig ezt egy újfajta egyensúly megtalálásával hálálja meg. Olyan életenergia van bennem, mint utoljára gyerekkoromban, sokkal több érzelemmel, nyitott szívvel és rengeteg örömmel élem meg mindennapjaimat. Azt a kezdetektől megértettem, és meg is tapasztaltam, hogy a valódi örömöt csak magamban tudom megtalálni. Valami olyan életminőséget találtam magamban, amelynek létezéséről még csak álmodni sem mertem, de bizton állíthatom, hogy ez a külső körülményektől függetlenül tényleg ott van, és csak arra vár, hogy felfedezzük.

Amennyiben egy ilyen „életminőség” Téged is érdekel, nagy szeretettel látlak. Változzon minél több embernek akkorát az élethez való viszonya, mint nekem, illetve pont annyinak változzon, és pont akkorát, amennyivel nekem dolgom van. Mihez is értek? Miben tudok a segítségedre lenni?

Teljes figyelmemmel, türelemmel és elfogadással fordulok feléd.

Egyszerűen és röviden elmesélem Neked, hogyan működsz, hogyan lettél az, akinek gondolod magad.

Segítek felfedezni a benned futó tudatalatti programjaidat, működési sémáidat. Az utóbbi évek rengeteg tapasztalatának köszönhetően igen éleslátású lettem ezen a téren.

Ezeket a programokat, sémákat melyeket stresszes gondolatok és fájdalmas érzések formájában hurcolsz magadban, szépen végigvisszük az önvizsgálati folyamaton, az ÖnMunka széles eszköztárát alkalmazva.

Az ÖnMunka segítségével és rendszeres gyakorlással végre megélheted azt a valódi örömteli szabadságot, amire mindig is vágytál, és ez válik életed alapminőségévé. Ez azonban komoly elköteleződést kíván Tőled, nem megy egyik napról a másikra.

Ha komolyan kívánsz foglalkozni ÖnMagaddal, várlak szeretettel Egyéni konzultációs csomagon vagy Csoportos formában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése