2013. április 18., csütörtök

Függőség Önvizsgálat – Scott Kiloby Videó




„Véleményem szerint, nem lehet érett módon beszélni a függőségből való kiszabadulásról, ha nem látjuk tisztán, miről szól. Arról szól, hogy szeretnénk elkerülni fájdalmas vagy kellemetlen gondolatokat, érzelmeket és érzeteket. Arra van szükség, hogy róluk szóló gondolatok nélkül valóban üldögéljünk ezekkel az érzelmekkel és érzetekkel. E nélkül a szabadulás csak az elme játéka. Az ember mondogathatja a szabadulásfüggésről vagy valami más hasonló függésről szóló történeteit. Így nem megy elég mélyre. Bármitől is szeretnél távol maradni, az előbb utóbb visszatér, és az elme megtalálja a következő pótszert, hogy elkerülje. Ha nyilvánvalóvá válik, hogy az összes érzelem és érzet a hozzá adott gondolat nélkül tovatűnő, folyton változó energia, az elkerülésre tett erőfeszítés is megszűnik, és a függőség természetes módon kikapcsolja önmagát.” (Scott Kiloby)

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt az új videót még a holnap esti Scott webcast előtt. Kicsit ráhangolódhattok vele a holnapi előadásra.

A függőség témakörben pedig érdemes felfrissíteni a korábbi bejegyzéseket, és mostanra összeállt az első ilyen témájú tematikus tréning is. (Ennek részleteit lejjebb találjátok, és első körben csak olyanok tudnak részt venni, akik már ismerik a Scott-féle önvizsgálatokat.)



És akkor a videó:



Függőség: Fizikai, Érzelmi, Gondolati – Tematikus Tréning, május 11. (Csak Élő Önvizsgálatok Alapot végzetteknek)

Életünk során mindannyian megtanultuk, hogyan meneküljünk el a fizikai, érzelmi és gondolati függőségeink elől. Valamilyen módon elnyomjuk, elzsibbasztjuk, elkerülni, meghaladni, vagy egyenesen elpusztítani próbáljuk a kellemetlennek megtanult jelenségeket. És mindig a jövőben keresgéljük a megoldást.

Próbálkozunk még több gondolkozással, édességgel, étellel, alkohollal, drogokkal, nyugtatókkal, vásárlással, szerencsejátékokkal, szerelemmel, szexszel, pornóval. Keressük mások szeretetét, elfogadását, elismerését, hajszoljuk a pénzt és a sikert, munka-alkoholisták leszünk, vagy épp állandó önfejlesztésben és megvilágosodás-hajhászásban próbálunk megnyugvást találni. És az is lehet, hogy magának a leszokásnak a kényszeres gondolati körétől váltunk függővé.

Folyamatosan menekülünk a fájdalom elől („rossz” érzések), és folyamatosan az élvezetet („jó” érzések) hajszoljuk: az ördögi kör bezárul, és uralni kezdi az életünket. Egyre elkeseredettebben kereshetjük a kiutat, vagy már akár fel is adhattuk a reményt, hogy valaha tartós békében és nyugalomban élhetünk.

Két dolgot nem tanultunk meg:
  1. Hogyan legyünk a testünkben levő érzetekkel
  2. Hol is található az összes függőségünk megoldása: a jelenben
„Véleményem szerint, nem lehet érett módon beszélni a függőségből való kiszabadulásról, ha nem látjuk tisztán, miről szól. Arról szól, hogy el szeretnénk kerülni fájdalmas vagy kellemetlen gondolatokat, érzelmeket és érzeteket. Arra van szükség, hogy róluk szóló gondolatok nélkül valóban üldögéljünk ezekkel az érzelmekkel és érzetekkel. E nélkül a szabadulás csak az elme játéka. Az ember mondogathatja a szabadulásfüggésről vagy valami más hasonló függésről szóló történeteit. Így nem megy elég mélyre. Bármitől is szeretnél távol maradni, az előbb utóbb visszatér, és az elme megtalálja a következő pótszert, hogy elkerülje. Ha nyilvánvalóvá válik, hogy az összes érzelem és érzet a hozzá adott gondolat nélkül tovatűnő, folyton változó energia, az elkerülésre tett erőfeszítés is megszűnik, és a függőség természetes módon kikapcsolja önmagát.” (Scott Kiloby)

Ha szeretnéd megtörni ezt a kört, és valódi megoldást találni, a Természetes Nyugalom módszer és a Függőség Önvizsgálat nagy segítségedre lehetnek.

Először olyanoknak ajánlom ezt az egynapos tréninget, akik már ismerik a Megtalálhatatlan Önvizsgálatot. Ez előfeltétele annak, hogy közös alapról induljunk neki ennek az egy napnak és a megfelelő „hatékonyságot” elérhessük.

FONTOS! A tréning elvégzésének akkor van értelme, ha utána 2-3 egyéni konzultációra is rászánod magad, tényleg. :) Ennek érdekében a Függőség Önvizsgálatban képzett facilitátorok kedvezményes, 6.000Ft-os áron állnak rendelkezésetekre 2 alkalommal.

További részletek a tréningről itt. (gördíts lejjebb a feljövő oldalon)

Ha megismerkednél az Élő Önvizsgálatok alapjaival és működésével, szeretettel várlak:

Önszeretet/Önértékelés Tréning Scott Kiloby ÉlőÖnvizsgálatai alapján:

2013. június 7-8. (Jelentkezési határidő: május 13.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése