2013. január 30., szerda

Önszeretet – Scott Kiloby Videó




„Azt hittük el, hogy ha valahogy rá bírjuk venni a másik embert arra, hogy a számunkra megfelelő módon viselkedjen, valamit máshogy csináljon, akkor majd jól leszünk. Ha az a másik ember valahogy végre megváltozik, akkor végre én is rendben leszek. Ez pedig nem működik. Nem működik. És tudod, miért nem működik? Én a következő választ találtam erre a saját életemben. És nem kell hinned nekem, csak tarts most velem. Az egyetlen ok, amiért kívül keresgélem a szeretetet, a figyelmet, a jóváhagyást, az igazamat, az érdemlegességet, az elismerést, a különlegességemet, a biztonságot, a kényelmet, a bizalmat, az az, hogy idebent, ön-magamban próbálok valamit gyógyítani, ami hiányosnak, nem rendben levőnek tűnik. Egy hiányos, nem rendben levő én-t.” (Scott Kiloby)

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt a frissen feliratozott Scott Kiloby videót, melyben Scott elmagyarázza, miért is nem szeretjük magunkat, miért is nem szeretünk másokat, miért nem működnek a kapcsolataink, mi is van az egész életünk szenvedésének gyökerénél. És röviden bemutatja, miként is lehet „átlátni” ezeken a gyökér hiány-történeteinken. Mert amíg a gyökér-ok megvizsgálatlanul a helyén van, addig csak futjuk ugyanazokat a köröket.

Az Élő Önvizsgálatok gyakorlati, konkrét eszközt ad a kezedbe ahhoz, hogy átláss azokon a legalapvetőbb identitásaidon, melyek a te és az egész emberiség alapműködését vezérlik, és a velük való azonosulásunk rengeteg fájdalmat és szenvedést okoz. Semmit nem manipulálunk, semmit nem erőszakolunk, semmit nem írunk át ebben a folyamatban, mindössze nagyon elcsendesedve ránézünk mindarra, amit valós, létező „valaminek” hittünk el. És nem találunk mást, mint képeket, szavakat és testi érzeteket, energiákat, melyekkel oly hosszú ideje vagyunk azonosulva, hogy megingathatatlanul hisszük, hogy azok a képek, szavak, történetek, és az őket összetartó érzelmek, érzések, érzetek vagyunk mi.

Ez a folyamat így leírva teljesen érthetetlennek tűnhet, nem is az értésről szól, hanem a megtapasztalásról. Az önvizsgálat során az értelmező, intellektuális elmét elcsendesítjük, és értelmezés nélkül, egyfajta gyermeki kíváncsisággal nézünk rá mindarra, ami felbukkan. Mintha most látnánk, éreznénk, tapasztalnánk először a jelen megtapasztalásunkban felbukkanó jelenségeket. Címkétlenítünk, értelmezés-mentesítünk, jelentés-mentesítünk, és tapasztalunk, nem pedig gondolkodunk és elemzünk. Csak vagyunk, és megmerítkezünk abban, ami épp van. Történetek nélkül, valódi nem-tudásban, mely mindennek hagyja, hogy legyen.

Az önszeretet pedig automatikusan hozzáférhetővé válik, ahogy az illuzórikus identitásaink kezdenek darabokra hullani. A szeretet és az ön-szeretet alapvetően mindig itt van, csupán a téves azonosulásaink takarják el „őket” előlünk. Az, hogy képektől, szavaktól és érzésektől menekülünk, illetve képeket, szavakat, érzéseket hajszolunk, azt hívén, hogy majd „jobb” és „szebb” képektől, szavaktól és érzésektől végre jól leszünk és megérkezünk. A „jobb” és a „szebb” is illúziók, melyek még mindig eltakarják előled a valódiságodat, azt, ami mindig van.

Az önszeretet nem egy csinálás, nem tudod vezényszóra szeretni magad, feltételezem, ezt már észrevetted. J Valahogy teljesen máshogy érdemes ezt az egészet megközelíteni, mint ahogy ezt eddig próbáltuk, próbáltad. Ehhez a folyamathoz az ÖnMunka mindkét módszere gyakorlati eszközt ad a kezedbe. Itt nem „építkezel” és „fejlesztesz”, hanem visszabontasz. Mindent visszabontasz, ami nem te vagy. És ami marad az az (ön)szeretet, és már annak sem fogod majd hívni.

(A blogon augusztus vége óta tucatnyi bejegyzésben írtam Scott módszeréről és önvizsgálatairól, érdemes visszaolvasni őket. Itt az első, utána időrendben következnek a többiek.)

És akkor nézzük a videót. (Ha a felirat nem jelenne meg, kattints a Youtube jelre, majd utána vagy a cc gombra, vagy pedig egy kis képernyőszerű ikonra a videó alsó sávjában.)



Ha szeretnél gyakorlati betekintést nyerni Scott Kiloby Élő Önvizsgálataiba, várlak szeretettel egy 2-napos ön-megmerítkezésen:

Scott Kiloby Élő Önvizsgálatai Alapcsomag: részleteket itt találsz - Aktuális Tréningek (gördíts lejjebb a feljövő oldalon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése