2012. október 29., hétfő

Olvasd El Scott Kiloby Két Könyvét: Élő Felismerés és Élő Kapcsolat



Elkészültünk Scott Kiloby két legfontosabb könyvének fordításával és lektorálásával. Abban állapodtam meg Scott-tal, hogy a két könyvet EGYBEN tudjátok tőle megvásárolni:
Élő Felismerés és Élő Kapcsolat együtt: 25 USA dollár

Megköszönöm, ha Scott szellemi termékét, illetve az én ebbe fektetett pénzemet, energiámat és időmet megtisztelitek azzal, hogy megvásároljátok a könyveket, és nem terjesztitek ingyenesen, főleg nem töltitek fel őket sehova az internetre.

Egyelőre Pdf-es formában elérhetők a könyvek, és a következő módon tudtok hozzájuk jutni:
Scott honlapján a Donation (Adomány) fülre kattintva átutaljátok neki a 25 dollárt. (PayPal vagy bankkártyás fizetés lehetséges. Az egész tranzakcióról részletesen a bejegyzés utolsó részében találsz infót.)
Aki tud angolul, rögtön kattintson a következő linkre, az angolul nem tudók lejjebb találnak részletes magyar nyelvű infót: http://kiloby.com/books.php

Ezután küldjétek el nekem a kifizetést visszaigazoló emailt (andi.oravecz@gmail.com), és én küldöm el nektek a könyveket Pdf csatolmányként. (Ehhez érdemes nem citromail jellegű email-fiókkal rendelkezni.) A nekem szóló emailben szerepeljen, hogy kinek a számlájáról ment az utalás, illetve, ha több személy utalása ment egy számláról (25 dollár x személyek száma), akkor az összes személy e-mail címe, amelyekre egyenként küldöm majd el mindenkinek a saját példányát. (Lehet, hogy csak néhány óra elteltével, vagy másnap tudom küldeni a könyveidet, nem vagyok folyton internet közelben.)

„Az Élő Felismerés és Élő Kapcsolat szövege szerzői joggal védett anyag. Kérem, ne terjessze, ne másolja, ne rakja fel az internetre. Ön csak egy személyes használatra szóló végfelhasználói engedélyt vásárolt. 2011. A Kiloby Csoport. Minden jog fenntartva.”

„Talán önutálattól, kétségektől, depressziótól, aggodalomtól, függőségtől, túlzott gondolkodástól, vagy valamiféle érzelmi vagy lelki dologtól szenvedünk. Lehet, hogy mindig is rosszul éreztük magunkat a bőrünkben. Lehet, hogy konfliktusba keveredünk másokkal, vagy fájó megbánást és bűntudatot élünk meg kapcsolatainkban. Magunkat valamilyen módon hiányosnak, fogyatékosnak vagy elégtelennek éljük meg.
Némelyikünk számára az élet egészen jól alakul. Semmi komoly törés. Semmi igazi nehézség. Talán átéltünk bizonyos fokú elégedettséget vagy még az igazi szabadság pillanatait is. De még azok is, akik egész jó életet éltek idáig, hordoznak magukban egy finom, állandó és emésztő érzést, hogy az élet kirakós játékából egy fontos darab egyszerűen elérhetetlennek tűnik.
A megelégedettség utáni keresésünk során belebotolhattunk vallásokba, filozófiákba, önfejlesztő programokba vagy spirituális tanításokba, amelyek levettek minket a lábunkról, vagy a szép nyelvezetükkel, vagy azzal az ígérettel, hogy az út végén, sok év kemény munkája után, rábukkanhatunk a megelégedettségre, amit kerestünk. Szorgalmasan és komolyan beleástuk magunkat e programokba, mesés világi javak vagy túlvilági spirituális síkok ígéretei által elcsábítva.
… A tanítások, vallások, tanfolyamok, módszerek, utak és gyakorlatok csupán eszközök. Meghívások ők, hogy belenézzünk a közvetlen tapasztalásainkba. Ha egy tanítás nem arról szól, hogy visszairányítson minket a saját tapasztalásunkhoz, akkor az csak elterelés. Nem arról van szó, hogy évekig egy módszerre vagy gyakorlatra fókuszálunk a későbbi jutalom reményében. Nem is ékes spirituális szavak memorizálásáról. Inkább arról, hogy ez a módszer állandóan a jelen megtapasztalásunkra irányít minket. Annak a felfedezéséről szól, hogy a megszabadulás kincse már benne rejlik abban, amik vagyunk.”

(Scott Kiloby: Élő Felismerés)



A két könyv elolvasása mind az Élő Önvizsgálatok (Living Inquiries) „elméletében”, mind pedig gyakorlatában nagy elmélyülést tesz lehetővé. Az Élő Felismerés inkább „elméleti”, az Élő Kapcsolat pedig gyakorlati oldalról közelít, sok önvizsgálati mintával. Valakinek ez elegendő ahhoz, hogy egyedül is végezni kezdje az Önvizsgálatokat, mindazonáltal érdemes legalább egyszer facilitátorral (segítővel) megtapasztalni, hogyan is zajlik ez valójában. Ebben hamarosan „hivatalosan” is rendelkezésetekre tudok majd állni, amikor levizsgázom Scott-nál. Személyes tapasztalatomban nagyon sokat segítettek a facilitátorral végzett önvizsgálatok.

Az egyik fordítás-segítőm ezt írta tegnap:
„Andikám, köszönöm Neked, hogy ezt a könyvet elolvashattam most, csodás és már az olvasás közben egyfajta szabadságot éltem át. Köszönöm a fáradságos munkádat, ahogy ezeket terjeszted és elérhetővé teszed. Ha kész a könyv, ajándékozgatni fogom. :) Ölellek: Zs.”

Bátorítalak Benneteket, hogy 400Ft-ért nyissatok Paypal számlát, amivel bármikor ingyen utalhattok pénzt bármilyen más Paypal számlára. Plusz sokkal biztonságosabban lehet fizetni az interneten vele, mert nem kell megadnod a bankszámlaszámodat, kártyaadataidat, stb. a tranzakciókor. Paypal számlát meglévő bankszámlához lehet rendelni. (Azon a ponton, hogy bank küldi ki a Paypal kódot, én rögtön akkor felhívtam a telebankot, és személyesen kértem az ügyintézőt, aki megmondta, így nem kellett napokat várni. Lehet h internet bank esetén ez rögtön meg is jelenik a bankszámládnál.) Nagyon részletes leírást a PayPal számla nyitásáról itt találtok:
http://www.penzesmunka.hu/paypal_szamla.html

És akkor a vásárlási tranzakció menete, azok kedvéért magyarázatokkal, akik nem beszélnek angolul (és a legegyszerűbb, ha kérsz egy angolostól 2 perc segítséget. :)
1.      Katt a DONATE szóra
2.      Amount USD oszlopba: 25.00 (ponttal, nem tizedesvesszővel, ahány példányt veszel, annyiszor 25 USD)
3.   Katt ide: Checkout (ha van PayPal számlád, válaszd azt a fizetési opciót: Checkout with PayPal)
4.   Ha van PayPal-od: üsd be az email címedet és jelszavadat, és a PayPal felületén intézheted tovább az utalást
5.  Ha nincs PayPalod: Klikkelj oda, hogy ’Don’t have a PayPal account?’ – itt tudsz Mastercard-dal vagy Visa-val fizetni
7.      Ki kell töltened a következő mezőket:
Country: Hungary (gördítsd le)
Card number: Kártyaszám
Payment Types: jelöld meg a kártya típusát
Expiration date: Lejárati dátum: előre hónap, utána év
CSC: az aláírásmezőben szereplő utolsó 3 számjegy (Visa és Mastercard esetén)
First name: Keresztnév
Last name: Vezetéknév
Address line 1: házszám, utca
City/State: Budapest vagy az adott település neve
ZIP code: Irányítószám
Phone type: Home (otthoni), Mobile, Work (munkahelyi) azt írják, hogy ez az esetleges problémák felmerülése esetére szükséges
Phone number: 0036 és szám
Email: email címed

8.      Klikk a ’Review and Continue’ gombra – idáig tudtam nézni, mert nem engedett tovább a rendszer adatok híján. Gondolom, már csak olyasmi jöhet, hogy Send (money) – (Küld) vagy Approve (jóváhagy)


1 megjegyzés:

  1. már el is küldtem a pénzt.
    szerintem én voltam az első. :)

    András

    VálaszTörlés