2012. május 2., szerda

Hektor Halála, Avagy Pillanatkép Katie és Stephen Életéből



Egy aranyos bejegyzés Katie blogjáról:

Rengeteg levelet kapok, melyben a Stephenhez fűződő kapcsolatomról és a házasságunkról kérdeztek. Hadd osszak meg veletek egy tipikus pillanatot az életünkből. Az idő nagy részében csendben vagyunk, és imádom azt a könnyedséget, ahogy az öröm eggyé olvad a csenddel.

Stephen: „Kész a saláta. Kóstold meg, elég-e rajta az öntet.”

Néhány perccel később...

Katie: „Hogyan telt a reggeled?”

Stephen: „Kitűnően. Hektort megölték.”

Sokan tudjátok Stephenről, hogy költő és klasszikus művek fordítója (melyek mindegyike szerepelhetne az általam ajánlott olvasmányok listáján, ha lenne ilyen listám). Nemrég fejezte be Homérosz Iliászának fordítását, ami októberben kerül a boltokba.

Katie: „Képzeld, mi lett volna, ha a háborúskodás helyett Munkázással töltötték volna azokat a hosszú éveket!”

Stephen: „Hát, nekik biztos jobb lett volna, nekünk viszont akkor nem lenne Iliászunk. Személy szerint én nem támogatom az erőszakot, kivéve, amikor nagyszerű irodalmi művekben szerepel.” (szünet) „És hogyan telt a te reggeled?

Katie: „Ez a legfinomabb saláta, amit eddigi életemben ettem!”

Hát, ennyi. Milyen az élet Stephennel? Annyira, de annyira izgalmas!!!



3 megjegyzés:

  1. "Az idő nagy részében csendben vagyunk, és imádom azt a könnyedséget, ahogy az öröm eggyé olvad a csenddel." -ez valami gyönyörü.... minden kapcsolatomban attol felek, hogy tul sokat vagyok csendben es majd a masik emiatt azt gondolja milyen unalmas velem lenni...haha....micsoda egy vicc!!!! Köszi Andi! üdv, Letti

    VálaszTörlés
  2. Andi nem gondolkoztal meg azon, hogy kiadsz egy könyvet ezekböl a kis csoda irasokbol? :)

    VálaszTörlés